وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا (CMS) محبوب در وب هستند، اما کدام یک برای ساخت وب سایت جدید شما بهتر است؟
برای کمک به شما در پاسخ به این سوال، ما هر دو پلتفرم را در یک نبرد رو در رو در مقابل یکدیگر قرار دادیم و نحوه عملکرد هر یک از آنها را از نظر مهم ترین عوامل برای انتخاب یک CMS، مانند سهولت استفاده، راه اندازی، عملکرد، مقایسه کردیم. ، سفارشی سازی و امنیت.
وردپرس در مقابل جوملا: مقایسه سر به سر
1. الزامات فنی
الزامات جوملا
- حداقل فضای دیسک: 50 مگابایت تا 100 مگابایت
- حداقل نسخه PHP: 7.2.5
- نسخه PHP پیشنهادی: 8.0
- نسخه MySQL: 5.6
مستندات رسمی جوملا توجه دارد که نصب اولیه نباید بیش از 40 مگابایت تا 50 مگابایت طول بکشد. با این حال، همانطور که در تصویر بالا (برگرفته از هاستینگر) خواهید دید، بستههای نصب غیررسمی که توسط شرکتهای میزبانی وب و پلتفرمهای مشابه ارائه میشوند، اغلب از شما میخواهند که فضای دیسک بیشتری داشته باشید زیرا ویژگیها و ابزارهای اضافی را در اختیار دارید.
اگر تصمیم دارید از این CMS برای وب سایت خود استفاده کنید، جوملا توصیه می کند که فعالانه از نصب با یک کلیک اجتناب کنید، در عوض بسته نصب رسمی جوملا را به صورت دستی دانلود کرده و خودتان آن را به صورت دستی آپلود کنید.
اگرچه این معمولاً یک فرآیند بسیار فنی تر است (مخصوصاً برای تازه واردان)، به این معنی است که از نصب ویژگی های غیرضروری که ممکن است سایت شما را در برابر خطرات امنیتی آسیب پذیر کند اجتناب کنید.
الزامات وردپرس
- حداقل فضای دیسک: 30.8 مگابایت تا 55 مگابایت
- حداقل نسخه PHP: 5.6
- نسخه PHP پیشنهادی: 7.4
- نسخه MySQL: 5.7
مانند جوملا، نرم افزار اصلی اصلی وردپرس بسیار سبک تر از حداقل فضای مورد نیاز تعیین شده توسط اکثر شرکت های میزبان است.
هسته وردپرس فقط 30.8 مگابایت است، هرچند باز هم، هاستینگر به حداقل 20 مگابایت بیشتر نیاز دارد.
حتی با توجه به نیازهای فضای دیسک اضافی، وردپرس سبکتر از این دو گزینه است و آن را به انتخاب بهتری برای اطمینان از عملکرد سریع وبسایت تبدیل میکند.
ادامه مقاله در زیر
2. نصب و راه اندازی
هر دو پلتفرم راه های مختلفی را برای نصب آنها ارائه می دهند.
می توانید جوملا و وردپرس را به صورت دستی از طریق FTP یا مدیریت فایل حساب میزبانی خود نصب کنید.
همانطور که قبلاً بحث کردیم، این می تواند راهی عالی برای جلوگیری از افزونه های غیر ضروری و ویژگی های اضافی همراه با شرکت های میزبان باشد. با این حال، این فرآیند میتواند برای افرادی که اولین بار هستند کمی مشکل باشد.
اگر قصد استفاده از این گزینه را دارید، آموزش نصب وردپرس ما برای شما مفید خواهد بود.
همچنین، میتوانید هر دو سیستم را با استفاده از جادوگر نصب میزبان خود نصب کنید.
از بین این دو، وردپرس فرآیند راه اندازی سریع تری دارد که فقط به چند مرحله ساده نیاز دارد:
- عنوان وب سایت خود را تعیین کنید
- انتخاب کنید که وردپرس در کدام دامنه نصب شود
- اعتبار سرپرست خود را تنظیم کنید (نام کاربری و رمز عبور)
- نرم افزار را نصب کنید
با جوملا، این فرآیند به چند مرحله اضافی نیاز دارد:
- عنوان وب سایت خود را تعیین کنید
- انتخاب کنید که در کدام دامنه جوملا نصب شود
- اعتبار سرپرست خود را تنظیم کنید
- ایجاد اعتبار پایگاه داده
- یک پیشوند جدول تنظیم کنید
3. سهولت استفاده
از میان همه دلایل محبوبیت وردپرس، بدون شک قابلیت استفاده بدون دردسر آن در صدر فهرست قرار دارد.
هنگامی که برای اولین بار وارد سیستم می شوید، با یک داشبورد تمیز و بدون درهم و برهم با منوی ساده ای از گزینه ها روبرو می شوید که یافتن تقریباً هر چیزی را که نیاز دارید را با کمتر از دو کلیک آسان می کند.
این را با داشبورد جوملا مقایسه کنید، که نه تنها بسیار بیشتر در منوی ناوبری آن گنجانده شده است، بلکه دارای کنترل ها و بینش های مختلفی است.
این لزوماً به خودی خود چیز وحشتناکی نیست. در واقع، شما حتی ممکن است آن را ترجیح دهید.
داشتن همه چیز در صفحه اصلی به این ترتیب باعث می شود تا به برخی از ویژگی های رایج جوملا سریعتر بروید. با این حال، تعداد زیاد گزینههای موجود در این داشبورد نیز میتواند باعث به هم ریختگی و طاقتفرسا بودن آن شود.
هنگامی که وارد راه اندازی وب سایت خود شوید، جوملا را بسیار پیچیده تر خواهید دید، با تعداد زیادی تنظیمات، ابزارها و صفحات مدیریتی که در منوهای ناوبری که پیچیده تر از وردپرس هستند، پنهان شده اند.
اگر منصف باشیم، همه اینها بخشی از جذابیت جوملا است.
این یک سیستم پیشرفته طراحی شده است که به توسعه دهندگان و متخصصان وب سایت کنترل بیشتری بر وب سایت های خود می دهد.
با این حال، اگر صاحب یک کسب و کار کوچک یا سرگرمی هستید که به دنبال راه اندازی یک وب سایت ساده هستید، به احتمال زیاد چیزی بصری و مبتدی دوست دارید که فقط با وردپرس به دست می آورید.
برنده:
وردپرس در اینجا برنده دستپایین است و مطمئناً به سختی میتوانید افرادی را که ادعا میکنند استفاده از جوملا آسانتر است، پیدا کنید.
با این حال، اگر شما یک متخصص وب با تجربه و با دانش فنی کافی برای انجام آن برای شما هستید، یک سیستم مدیریت محتوای پیشرفتهتر و فنیتر ممکن است جوملا را جذابتر کند.
4. ویژگی ها و عملکرد
هر دو پلتفرم دارای افزونه های زیادی هستند که می توانید برای بهبود عملکرد، عملکرد و مدیریت سایت خود نصب کنید.
تنها از نظر کمیت، وردپرس در اینجا برنده است، با بیش از 60000 افزونه رایگان و ممتاز وردپرس در مقایسه با کمتر از 8000 افزونه در فهرست برنامه افزودنی رسمی جوملا.
همانطور که می توانید تصور کنید، نصب و استفاده از این افزونه ها در وردپرس آسان تر است، جایی که می توان افزونه ها را بدون ترک داشبورد خود با رفتن به پلاگین ها – اضافه کردن جدید.
برای انجام همین کار با جوملا، باید به سیستم – مدیریت – برنامههای افزودنی – نصب از وب.
با این حال، جایی که جوملا بر وردپرس پیروز می شود، این است که بسیاری از ابزارهای ضروری در حال حاضر در پلتفرم تعبیه شده اند، بنابراین نیازی نیست که با یک برنامه افزودنی زحمت بکشید.
به عنوان مثال، اگر می خواهید محتوای وردپرس خود را به زبان های مختلف به کاربران ارائه دهید، باید یک افزونه ترجمه برتر اضافه کنید و آن را پیکربندی کنید.
در جوملا، پشتیبانی چند زبانه به طور پیشفرض فعال است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که بستههای زبان جداگانه را از داخل داشبورد خود نصب کنید.
به همین ترتیب، سایر ویژگیهای مفید، مانند کش کردن صفحه، به صورت استاندارد با جوملا ارائه میشوند، در حالی که شما به یک افزونه برای کش وردپرس نیاز دارید.
5. سفارشی سازی
بهترین راه برای خلاصه کردن رویکرد هر دو پلتفرم برای سفارشیسازی این است که جوملا به شما اجازه میدهد کارهای بیشتری انجام دهید، اما وردپرس انجام کارهایی را که باید انجام دهید آسانتر میکند.
به عنوان مثال، برای تغییر ظاهر و احساس کلی وب سایت خود در وردپرس، به این آدرس بروید ظاهر – تم ها – اضافه کردن جدید و یا یک تم آپلود کنید یا از دایرکتوری تم داخلی نصب کنید.
سپس می توانید بیشتر تنظیمات سایت خود را با استفاده از ابزار Customizer مناسب برای مبتدیان تغییر دهید.
با جوملا، شما قالب ها را آپلود می کنید و سپس راه خود را از طریق صفحات تنظیمات متعدد برای ویرایش سبک، ظاهر و عملکرد سایت خود طی می کنید.
نکته مثبت این است که می توانید قالب های مختلف را در صفحات مختلف اعمال کنید، در حالی که وردپرس فقط به شما اجازه می دهد از یک موضوع برای کل سایت خود استفاده کنید.
علاوه بر این، جوملا یک پلت فرم بسیار انعطاف پذیر است که به لطف کنترل های پیشرفته و طیف گسترده ای از ماژول های محتوا، برای انواع وب سایت های پیچیده تر مانند پورتال های اینترانت، سایت های عضویت، و فروشگاه های تجارت الکترونیک ایده آل است.
6. امنیت
وضعیت وردپرس به عنوان CMS پیشرو در جهان، آن را به هدف اصلی برای بازیگران بدی تبدیل میکند که معمولاً از آسیبپذیریهای موجود در نصبها، تمها و افزونههای قدیمی وردپرس برای انجام انواع حملات، مانند نصب بدافزار یا سرقت دادهها، سوء استفاده میکنند.
خوشبختانه، تعداد زیادی افزونه امنیتی عالی وردپرس وجود دارد که تنظیم و پیکربندی آنها چند ثانیه طول می کشد.
علاوه بر این، از سال 2013، تمام نسخههای وردپرس با بهروزرسانیهای خودکار امنیتی و تعمیر و نگهداری ارائه میشوند، به این معنی که شما مجبور نیستید کاری انجام دهید.
از آنجایی که جوملا به اندازه وردپرس محبوب نیست، هدف اصلی هکرها نیست.
با این حال، از آنجایی که پلتفرم بهروزرسانیهای خودکار را به روشی که وردپرس ارائه میکند ارائه نمیکند، در واقع تعداد نصبهای بسیار کمی دارد که تا حد آلوده شدن منسوخ شدهاند.
منبع: گزارش تهدید وب سایت Juices 2022
خبر خوب این است که جوملا با ویژگی های داخلی مانند احراز هویت دو مرحله ای برای جلوگیری از حملات brute force و Google ReCaptcha از دور نگه داشتن ربات های مزاحم ارائه می شود.
جوملا نیز مانند وردپرس دارای افزونه های امنیتی است که می توانید برای محافظت حداکثری به سایت خود اضافه کنید.
با این حال، استفاده از آنها به همین سادگی نیست.
همانطور که قبلاً دیدیم، نصب یک افزونه بدون خروج از داشبورد خود در وردپرس بسیار ساده تر از جوملا است.
سپس، هنگامی که افزونههای امنیتی خود را نصب کردید، معمولاً متوجه میشوید که پیکربندی آنها در وردپرس بسیار سادهتر از جوملا است.
وردپرس در مقابل جوملا: کدام بهتر است؟ حکم نهایی
در نهایت، سوالی که واقعاً باید بپرسیم این نیست که آیا وردپرس یا جوملا به طور کلی بهتر است، بلکه این است که کدام CMS بهتر نیازهای فردی وب سایت شما را برآورده می کند.
به هر حال، اگرچه ما در طول این مقایسه رودررو به شدت از وردپرس استفاده کردهایم، جوملا بدون مزایای آن نیست.
عملکرد پیشرفته، انعطافپذیری افسارگسیخته و امنیت کامل این پلتفرم، آن را به گزینهای عالی برای پروژههای پیچیدهتر تبدیل کرده است، در حالی که متخصصان وب با تجربه بدون شک از داشتن سطح بیشتری از کنترل بر هر جزئیات جزئی سایت شما لذت خواهند برد.
با این حال، اگر یک مبتدی وردپرس هستید، سهولت استفاده بینظیر این پلتفرم به تنهایی آن را بیمعنا میسازد.
این را با فراوانی گزینههای افزونه و تم، فرآیند راهاندازی سریعتر و آسانتر و بهروزرسانیهای امنیتی خودکار ترکیب کنید، و جای تعجب نیست که وردپرس همچنان پلتفرم انتخابی بیش از حد است. 450 میلیون وب سایت در سراسر جهان.
اگر آماده شروع به کار با پلتفرم پیشرو CMS در جهان هستید، این نکات و ترفندهای ضروری وردپرس را بررسی کنید تا به شما کمک کند تا در حال اجرا باشید.
منبع: https://wplift.com/wordpress-vs-joomla